Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 2, 2011

49 Perkara yang Biasa Dilakukan oleh Perempuan Bila Putus Cinta

Siapa yang tak pernah putus cinta? 

Tak pernah? Anda memang rugi sebab anda tak merasai apa yang orang putus cinta rasai.hehehe..Ok nak rasa cuba minta putus dengan pasangan anda dan tanya dia apa yang dia lakukan bila baru putus cinta.


" Sesetengah perempuan meratapi perpisahan seolah-olah tiada lelaki lain di dunia ini."
Ini based on my friends experience, experiance abah ada jugalah sikit-sikit. Hehehehe..Bila putus cinta perempuan biasanya akan lakukan salah satu daripada yang di bawah ni.

1. Kalau perempuan mereka akan koyak gambar, kad besday, surat-surat cinta sehalus-halusnya. 
2. Mereka akan makan banyak-banyak untuk hilangkan tension. Tak caya cuba tanya yang badan chubby-chubby tu " Anda putus Cinta ke?"...gurau je.
3. Mereka akan patahkan sim kad telefon dan beli sim kad yang baru.
4. Kadang-kadang sanggup campak handphone dekat dinding. Bekecainya hp itu seperti hancurnya hatinya.
5. Lebih pedih lagi bila ayat ko bengong, bodoh, b*bi pun keluar sebab marah. Ini yang jenis mulut tak makan saman.
6. Hantar lagu cinta tangkap leleh yang pernah menjadi lagu bersama kepada bekas kekasih agar menerimanya kembali.
7. Layan lagu jiwang yang sedih-sedih sambil air mata deras mengalir.Zaman sekarang pergi lepaskan tekanan dekat pusat Karaoke. Jangan ambik benda haram sudah!
8. Kalau tengah exam, repeated paper pun takpe sebab no mood for examination.
9. Jenis yang lagi best, sedih tak sampai 5 minit pun terus dapat yang lain. Almaklumlah dah pasang spare new bf awal-awal lagi.
10. Balik kampung jumpa mak bapak. Alasan balik cakap rindu pada keluarga padahal bawa diri sebenarnya.
11. Yang jenis baik dan beriman pula mereka akan sujud kepada-Nya kerana percaya Cinta yang kekal abadi adalah untuk-Nya.

Betul ke apa yang abah kongsikan ni? Kaum wanita sila bidas jika salah.


Kalau lelaki kena tinggal pula macam mana eh??Tunggu je lah untuk next entri ye.hehehe.

49 comments:

  1. betul lah kot.. tp tak kan pompuan je.. lelaki plak mcm mana

    ReplyDelete
  2. haha...agak betul kesemua nya...xleh nak bidas lgi dah...

    tapi, lebih afdhal anggap yg sesuatu hungungan tuh klu tidak kesampaian mungkin dah di takdirkan itu jodoh kamu kan..:)

    ReplyDelete
  3. yang lelaki plak..tunggu..abah kena interview kaum lelaki dl lah.kena dapatkan fakta yang sahih

    ReplyDelete
  4. ntah..daku putus cinta bgn tido mkn tido balik thne bgn mkn tido balik selama minggu mcm tuh..kekeke..

    ReplyDelete
  5. kalau dulu2 bila putus cinta..terus cari pakwe baru...hehehehe

    ReplyDelete
  6. betul tu abah..sokong2.. tapi nuyu yang ke 11 kot.. kononnya, jadi baik kan.. hahhaa

    ReplyDelete
  7. En. Abah...

    Bukan nak kata sy bagus tp dlm 11 senarai tu, tak de yg tersenarai lgsg yg mewakili sy. No. 11 tu pun, sy mmg hari2 sujud pada Allah SWT. Bukan ms kecewa aje. List kat atas En.Abah tu semenya mewakili x-bf sy. Hahahah! Sy tak tipu!

    ReplyDelete
  8. bila putus cinta kelar lengan...eeeeeemmm.. ;p

    ReplyDelete
  9. putus cinta??? aisehhhhhh!~ apa barang nak sedih2 beb...
    dah putus tu - cepat2 carik pengganti
    or kalo dah ada spare parts - tarak hal nak kuciwa
    ekekekeke

    ReplyDelete
  10. yang no. 9 tu bukan untuk kaum lelaki ke?

    ReplyDelete
  11. ye ek??Hehehe..salah masuk lah kot ni..hehehe..ala pempuan pun ada jenis mcm tu

    ReplyDelete
  12. hehehe..ye ke???? akak tak pernah rasa putus cinta...jmpa yg berkenan kawin terus.....

    ReplyDelete
  13. eh!!ada yang saya pernah buat la..
    muahahahha

    ReplyDelete
  14. janji jangan bunuh diri..itu paling ekstrem hehe

    ReplyDelete
  15. haha...kompom kita yg nomo 1 tu =D hihi...

    ReplyDelete
  16. Ada point yang betul. Tapi lelaki jugak lebih kurang sama kan.

    ReplyDelete
  17. None of the above except No.11.. Tak der jodoh Bah, nak buat camno..Saya lagi best teringat zaman dolu-dolu..trus bagi kad kawin pada ex..kih..kih

    ReplyDelete
  18. Putus cinta nangis jela, pastu ok dah

    ReplyDelete
  19. lhamdullilah tak pernah rasa dan tak nak rasa pun..

    ReplyDelete
  20. hahahaha betul tu secara logik mmg ramai yg buat benda2 macam kat atas tu..

    ReplyDelete
  21. aikk..perempun ajer???x adil ni..suria dulu putus cinta..dari rambut panjang terus kerat jadik pendek..

    ReplyDelete
  22. Putus cinta jgn sampai bunuh diri sudah la

    ReplyDelete
  23. sy pernah gak d kecewakan ni..tp malu lah nk story mory

    ReplyDelete
  24. yadayada...........
    something dat to0 funny...eheh.
    lol!

    ReplyDelete
  25. ye kot..tak tau sbb tak penah frust hehe..

    ReplyDelete
  26. owh sedih tu.. huhuh kalo saya duluu.. tido dan tido dan tido.. bangun makan cekelat pastu tidoo... owh ok patut la comel sekarang ni.. :D tq singgah.. saya follow ya..

    ReplyDelete
  27. Heheheee ;)
    Myra putus cinta takdela buat semua2 tu, cuma mood je kurang, jumpa orang baru hilang la frust tu..heee

    Itu dulu la masa blom kawen :)

    ReplyDelete
  28. hahahahaha betul..betul..pandainye abah.. :)


    nak tunggu turn lelaki plaklah.. :)

    ReplyDelete
  29. alasan no 10 tu yg tak tahan tu... tercengang mak bapak tetiba anak balik...heeee3x

    ReplyDelete
  30. yg nomo 11 tu alhamdulillah...sejuk hati dengor...hi

    ReplyDelete
  31. yang no 9 neh paling tabah dan buat persiapan hehe

    ReplyDelete
  32. tak pernah lagi rase putus cinta ni.. putus tali pancing pernah la..pedih!! :P

    ReplyDelete
  33. putus cinta memang le sedih kan. tapi takde lah sampai tepon ke dinding. hehehe

    ReplyDelete
  34. nape sume pun tak betul pun?hehe..tak nak bidas, mungkin ade yg buat macam ni kot..

    ReplyDelete
  35. mmng btul smua tu, yg last tulah cara pling ssuai kn coz smua yg blaku tu dtg drNya ;)

    ReplyDelete
  36. dh lupe da cmne putus cinta dlu, yg pasti sllu bertemankan air mata..tp pape pun, ingat kekuasaan sumenye terletak di tangan Pencipta kita kn =)

    ReplyDelete
  37. aku memang ah tak pernah putus cinta tapi aku rasa takdelah sampai nak patahkan sim tu . gedik bebeno gayanya .

    ReplyDelete
  38. kalau ada handset iphone pun nak baling ke dinding ker,uis rugi rugi..hehe

    ReplyDelete
  39. amboi putus cinta mcm putus nyawa semua benda yg org pmpuan wt...frust menonggeng...hoho...xsemua girl cmtu kot tp mmg ramai yg wt cmni agknya...tkutnya kalo ptus cinta...

    ReplyDelete
  40. no. 11 tue plg elok utk menenangkan hati, dah xder jodoh so redha jer la. jgn wat perkara2 yg leh merugikan diri sdiri lgpun kumbang bkn seekor

    ReplyDelete
  41. saya penah buat yg no.7,10 dan 11..:)

    ReplyDelete
  42. hahahhah! standard laa tuh..

    ReplyDelete
  43. tambah satu lagi, selalu cakap dgn diri sendiri... dia bukan yang terbaik untukku a.k.a pujuk ati la....

    ReplyDelete
  44. sy diantara...... no 2,4,5,7,8,10,11.......huhuhuhu.....
    pointer trun dgn mdadak cz putus cinta waktu exam!!hahaha....ble igat balik Bodoh sebodohyer rasa!!hahaha......;p

    ReplyDelete
  45. pengalaman sy...lelaki putus cinta lebih teruk penangannya..huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates