Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 6, 2011

13 Riadah di Taman Tasik Metropolitan Kepong

Salam semua!

Semalam abah EL, Nur Iman demam. Ibu takde dah cuti, so abah yang kena cuti untuk jaga Nur Iman. Nak hantar di nursery tak sanggup pula abah. Mungkin Sabtu baru ni Nur Iman terlalu banyak makan tembikai di rumah Tok Ndak dia sebab tu demam. 

Hari minggu lepas korang buat apa?

Abah dan keluarga ke Taman Tasik Metropolitan Kepong memandang petang tu cuaca agak baik dan nak spend time dengan family. Tasik ni tak jauh dari rumah abah.
"Walau sibuk mana pun,kita perlulah cari masa yang sesuai dan spend quality time with our family.
Tempat yang Nur Iman paling suka adalah taman permainan. Kejap nak try yang itu kejap nak yang ini.

Abah bagi Nur Iman makan nasi di tepi tasik, amacam romantik tak?

Three is better than two...betul tak?

Taman Tasik Metropolitan selalu juga di gunakan sebagai lokasi penggambaran untuk drama di TV, majlis perkahwinan, tempat riadah keluarga, lokasi memancing dan tempat bermain layang-layang. Kalau time petang je memang banyak lah layang-layang di kaki langit.hehehe.

Biasanya kalau hari minggu memang penuh parkir, tasik pula penuh dengan kaki pancing, taman permainan pula dipenuhi dengan kanak-kanak keriangan bermain permainan ditemani ibu ataupun bapa.

Lepas puas bermain, Nur Iman makan nasi di tepi tasik, main bola kejap pastu jalan-jalan di sekitar tasik. Tiba-tiba.....macam suspen je plak.
"Anak-anak cukup gembira bila dapat bersama ibu dan bapa. Betulkan?
Tiba-tiba lagi...kelihatan seperti asap gelap semakin menghampiri, nasib baik abah bawa payung awal-awal, Hari nak hujan.



Dalam pukul 5.30 hujan turun selebat-lebatnya...semua berpusu-pusu masuk kereta dan keluar. Apa lagi sesaklah jawabnya.

13 comments:

  1. hujan menggangu ketenangan kan

    ReplyDelete
  2. Salam


    Selamat Menyambut 10 Muharram.

    ReplyDelete
  3. musim hujan skang nih..so, takleh lah nak berjalan sgt..haishh.. @_@

    ReplyDelete
  4. skang dah musim dia.seronok tengok hujan tapi kalo nak drive dlm hujan memang takut.

    ReplyDelete
  5. ...tp klu jdk 4 pun lagi bagus dari 3 kan? Hahahahah!

    ReplyDelete
  6. 4???InsyaAllah..coming soon..hehehe

    ReplyDelete
  7. Iman comel!!! Yang ni time ribut tu ke abah? Bestnya mkn bubur ye iman, dulu rajin dtg jog sini pg n ptg, sejak2 ujan ni jarang dtg dah

    ReplyDelete
  8. betoi tu.. b3 lbh baik dr b2.. :-)

    ReplyDelete
  9. bes tu! abah xmancing trus ke?? :)

    ReplyDelete
  10. Umpan tak bawak lah renjer..kat tasik tu ada keli, ikan talapia and ikan emas..lain-lain tk sure plak..sini je lah lokasi memancing di area KL ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates