Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, February 7, 2012

12 Selamat Pengantin Baru Adikku

Yeaaahhhh..abah dapat adik ipar.hehehehe..


Jap..jap..ada ke seorang abah begitu gembira mengalahkan pengantin?errr...abah bukan begitu gembira tapi sanagat gembira.hehehe. Alhamdulillah..segalanya berjalan dengan lancar.


Pada 27 Januari 2012 yang lalu dengan sekali lafaz adik abah dengan sah menjadi milik Mohd Sharil Bin Abdul Ghani.


Majlis kenduri pula kami lakukan pada hari Sabtu 28 Januari 2012. Syukur Alhamdulillah kerana cuaca tidak hujan dan tidak panas tetapi redup kerana mendung.


Terima kasih abah ucapkan kepada masyarakat Bukit Sagu 2 yang bersama-sama berganding bahu bergotong royong menjayakan majlis ini.


Ucapan tahniah daripada abang ipar. Walaupun umur adik ipar tua beberapa bulan daripada abah tapi pangkat tetap pangkat. Please call me Abang Long.ahahahahaha.

Bergambar bersama pengantin selesai upacara akad nikah.


Ni gambar keluarga sebelah abah. Adik lelaki abah sorang je yang takde. Sibuk menolong orang di belakang dewan.

Potong kek pun bersilang pedang. Nasib baik cukup pedang kalau tak abah bagi parang kontot kat rumah je buat silang.hehehe

Time nak nikah tu kebiasaannya Tok Kadi akan bertanya beberapa soalan. Abah nasihatkan kepada bakal suami agar sentiasa bersedia. Kadang-kadang tu memang kita tahu dan hafal sesuatu perkara tu tapi bila di depan tok kadi habis hilang semua ilmu.hehehe.

Anyway sekali lagi abah ucapkan tahniah dan selamat pengantin baru kepada adik abah. Sorry hadiah yang abah dan wife bagi kat korang tu abah guna sebelum balik KL buat sedut habuk dalam kereta. Kantoi plak bagi hampagas pada depa.hehehe.

Yelah abuk dan  kekotoran tu akibat menggunakan kereta abah tu ulang alik angkut barang semua. Nasib koranglaha dapat abang macam abah.hahahaha.

12 comments:

  1. hahahaha
    mana aci guna hadiah tu dulu..
    pepun selamat pengantin baru untuk adik abah
    barakallah =)

    ReplyDelete
  2. yang penting ikhlas nak bagi hadiah,.kan>???

    ReplyDelete
  3. tahniah dapat adik ipar yg lebih tua dari abahkhalisha...

    pangkat tetap pangkat...tiada kompromi...

    ReplyDelete
  4. abang long,hehehe,patut la guna hadiah yang diberi kat adik senang2,heheh.

    ReplyDelete
  5. semoga kekal hingga ke akhir hayat untuk pengantin..

    yang best tu bersanding bawha pedang :)

    hadiah dah basi lah abh! :p

    ReplyDelete
  6. congratulations to they both. what a happy family you've, abah...:)

    ReplyDelete
  7. tahniah dekat adik abah :)
    abah,jangan guna hadiah orang lagi lepas ni eh?!
    Teehee ^^

    ReplyDelete
  8. tahniah! semoga mereka bahgia hgga ke anak cucu :P

    ReplyDelete
  9. Tahniah pada pasangan pengantin baru :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates