Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, January 16, 2013

9 Pusat Aduan Haiwan 1 Malaysia (PAH1M) Ditubuhkan Bagi Mendengar Permasalahan Haiwan

Sebuah Pusat Aduan Haiwan 1 Malaysia (PAH1M) telah ditubuhkan bagi mendengar keluhan dan rintihan haiwan-haiwan yang bermasalah di negara ini. Presiden PAH1M Sharifah Zohra Jabeen yang boleh menyebut listen dan let me speak sebanyak 1000 kali dalam satu nafas berkata, haiwan-haiwan ini perlu diberi ruang untuk membuat aduan tentang masalah mereka yang kadang kala lebih berat dari masalah manusia.


Sewaktu kunjungan kami ke PAH1M, kami telah menemubual seekor babi. Babi itu berkata, "Daripada tahun 1970an saya naik turun pejabat JAKIM untuk menuntut status Halal. Tetapi gagal hingga hari ini. Minta PAH1M dapat berbuat sesuatu."

Turut ditemubual oleh kami ialah seekor ayam. "Sejak kedatangan ayam-ayam dari China dan Filipina, kami ayam tempatan sudah tidak laku. Bagaimana kami mahu menampung hidup?"

Solidariti Lembu Malaysia juga memberi pandangan yang positif terhadap penubuhan PAH1M, "Kami bersyukurlah kerana Saudari Sharifah Zohra dapat membela nasib kami. Sudah lama kami terbiar dan dihina. Dulu kami dijanjikan kondominium, tapi kondominium tersebut di Singapura. Kami mana ada pasport."

Presiden Perkasa juga diminta memberi ulasan mengenai PAH1M. "Aku nak ulas apa? Aku bukan binatang!"

Kerajaan Malaysia berharap agar penubuhan PAH1M dapat membela nasib haiwan-haiwan di Malaysia. Selain dapat memahami masalah haiwan, Sharifah Zohra Jadeen juga dapat memahami masalah tumbuh-tumbuhan dan sungai. - wartawan Johan


Komen AK:

Sekadar jenaka di petang hari

9 comments:

  1. LOL...SZJ kena dgr masalah haiwan2 nih ☺☺

    ReplyDelete
  2. betul la org kata klu bnyak cakap maknanya suka merepek...sama la mcm pompuan tu..hehhe

    ReplyDelete
  3. Hahha. Lawak habis. Dalam maksud yang tersirat ni.

    ReplyDelete
  4. saya rasa ikan keli yang saya makan tadi adalah dari kategori bermasalah. heheh~

    ReplyDelete
  5. hahaha... terus klik bila tgk tajuk entri ni. catchy betul!

    ReplyDelete
  6. patut nasi ayam tadi rasa pelik..
    Ayam 2 mybe ada masalah kot...

    ReplyDelete
  7. hahaha,rasa in lo...ko layak jd presiden PAH1M je oiii..hahaha,masalah babi tu x kan settle sampai kiamat...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates