Ibu..ibu..bapak..bapak...meh AK nak kongsikan petua dapur iaitu petua cara mudah kopek udang.
"Bagi memudahkan anda mengopek udang, campurkan sedikit garam ke dalam semangkuk air. kemudian rendam udang selama 10 minit. Kulit udang akan terbuka dengan sendirinya"
Selamat mencuba petua ini.
Sumber: Mingguan Wanita, November 2012.
Apa ingat orang lelaki tak boleh baca majalah wanita ke?
petua yg sangat berguna .
ReplyDeletethanks AK.. lepas ni bolehlah praktikkan ia.... (^_~)
Selamat mencuba..harap dapat membantu.
DeleteAK..wah bagus petua ni..boleh cuba nti..hehe:)
ReplyDeleteCuba jangan tak cuba..kalau tk jadi jangan marah AK..marah majalah mingguan wanita.hehehe.
Deletenak cubala esok nak masak udang
ReplyDeleteTerbaik Nora..kalau jadi kongsikan.hehehe
DeleteOOOOOO..... GITU YEE.... PETUA YG BERGUNA... NNT SY TRY
ReplyDeleteCuba jgn x cuba
DeleteCuba jgn x cuba
DeleteCuba jgn x cuba
Deleteterima kaseh
ReplyDeleteItulah setengah orang suka makan ada kulit dan ada juga yg tk suka udang yang ada kulit..Tapi AK suka makan yg ada kulit.telan je dengan kulit-kulit tu
ReplyDelete