Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, December 31, 2012

13 Petua Dapur: Cara Mudah Kopek Udang


Ibu..ibu..bapak..bapak...meh AK nak kongsikan petua dapur iaitu petua cara mudah kopek udang.


"Bagi memudahkan anda mengopek udang, campurkan sedikit garam ke dalam semangkuk air. kemudian rendam udang selama 10 minit. Kulit udang akan terbuka dengan sendirinya"

Selamat mencuba petua ini.

Sumber: Mingguan Wanita, November 2012.

Apa ingat orang lelaki tak boleh baca majalah wanita ke?

13 comments:

  1. petua yg sangat berguna .
    thanks AK.. lepas ni bolehlah praktikkan ia.... (^_~)

    ReplyDelete
  2. AK..wah bagus petua ni..boleh cuba nti..hehe:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba jangan tak cuba..kalau tk jadi jangan marah AK..marah majalah mingguan wanita.hehehe.

      Delete
  3. Replies
    1. Terbaik Nora..kalau jadi kongsikan.hehehe

      Delete
  4. OOOOOO..... GITU YEE.... PETUA YG BERGUNA... NNT SY TRY

    ReplyDelete
  5. mak akak cukup marah kalau nak masak udang dibuang kulit nya...

    "dah di buang habis la rasa udang tu..liat le jadi nya..."

    gitu la bunyi nya..hahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah setengah orang suka makan ada kulit dan ada juga yg tk suka udang yang ada kulit..Tapi AK suka makan yg ada kulit.telan je dengan kulit-kulit tu

      Delete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates