Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, January 1, 2013

35 Kempen Berblog secara Berhemah (Responsible Blogging Campaign)

Pagi tadi AK ada buka email yang dihantar oleh admin Apesal.com berkaitan Kempen Berblog secara Berhemah (Responsible Blogging Campaign) yang dilakukan oleh Crowdpot Sdn. Bhd.


Tujuan Kempen Berblog secara Berhemah adalah untuk mengajak seluruh rakyat komuniti dalam talian untuk berkumpul dan menyatakan sokongan terhadap berblog secara berhemah dan beretika bagi manfaat bersama.


------------------------------

9 Pillars of Responsible Blogging 2013



1) Elakkan Jalan Pintas
Bukan senang nak senang dan semuanya bergantung kepada usaha yang berterusan. Kejayaan pasti akan datang dengan usaha yang gigih. Tak percaya lihatlah banyak blogger yang telah berjaya hasil usaha gigih mereka.

2) Semak Kesahihan/ Ketepatan Maklumat
Menjadi tanggungjawab blogger untuk memastikan maklumat yang disampaikan adalah tepat dan sahih. Jangan sewenang-wenangnya masukkan maklumat yang palsu dan tidak benar sehingga boleh menyinggung perasaan sesetengah pihak.

3)Hargai Pendapat Pembaca
Sejauh mana dan sekuat mana anda penyokong pendapat sendiri pastikan anda tidak lupa untuk menghargai setiap komen pembaca blog anda kerana tanpa mereka siapalah anda!

4) Peka Dengan Undang-Undang Hak Cipta Negara

5)Jangan Lupa Memberikan Kredit
Jika anda tertarik dengan artikel daripada blog yang lain dan ingin masukkan di dalam blog anda jangan lupa untuk menulis kredit kepada pemilik asal. Ingat ianya bukan idea asal anda.

6)Bertanggungjawab Dengan Segala Penulisan
Ayat yang ditulis kadang-kadang lebih tajam daripada lidah. So, make sure berhati-hati dalam segala penulisan anda dan sentiasa bertanggungjawab ke atas segala penulisan anda di dalam blog.

7)Bersikap telus terhadap "Sponsored Posts"

8)Tulis "penafian@disclaimer" bagi menunjukkan segala penulisan atau pendapat yang diutarakan adalah daripada pandangan anda sendiri tanpa membabitkan mana-mana pihak.


------------------------------
 
Penaja Utama



Crowdpot Sdn Bhd adalah penaja rasmi untuk kempen Blogging Berhemah.

Crowdpot Sdn Bhd merupakan satu platform membolehkan jenama dan perniagaan untuk melibatkan diri dengan penulis blog dan komuniti dalam talian dengan membantu pengiklan untuk menyampaikan mesej mereka kepada sasaran pembaca yang betul.


Ninetology Marketing Sdn Bhd bertindak sebagai penyampai kempen ini dan selaku penaja pelbagai hadiah untuk kempen ini.


Kenapa Anda Perlu Join Kempen Ini?


Tapi saya bukan seorang blogger? Jangan risau sila ke http://www.facebook.com/NinetologyMalaysia/app_128992063920910 dan menangi pelbagai hadiah yang cukup menarik!

------------------------------
Apa Hadiah Yang Menarik?


Kalau ada blogger yang baca artikel ini, cepat kerana hanya 2000 blogger sahaja yang terpilih! Jangan ketinggalan bas pula ye ;)
Kepada blogger-blogger yang berminat untuk join boleh tinggalkan email diruangan komen. Nanti AK akan hantar referral email.
Untuk maklumat yang lebih lanjut anda boleh ke Responsible Blogging
 
 
PERHATIAN:

Yeahhh..Bakal Dapat Voucher Tiket Wayang

35 comments:

  1. tolong emel Ak nk join jugak..
    incikhasrulalkalantani@gmail.com

    ReplyDelete
  2. kempen memang bagus dan harus ada..
    eqaery@gmail.com tq

    ReplyDelete
  3. mcm best je...
    lambat plak baca entry ni.. hehe..
    AK, nak join juga..
    atie3101@gmail.com

    TQ.

    ReplyDelete
  4. menarik..sesuatu yg boleh dikembangkan..

    ReplyDelete
  5. ikaa nk join

    ikaa_mask90@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. bagus kempen nii.. gud luck ye abah

    ReplyDelete
  7. menarik n bagus la kempen ni..gud luck yer :-)

    ReplyDelete
  8. Menyokong meraih pendapatan blogging dengan cara berhemah dan beretika.

    ReplyDelete
  9. boleh gak





    niezzareenamemory2@gmail.com

    ReplyDelete
  10. oo...takpela..xmai participate tp ttp sokong dgn apa yg diutarakan. :)

    ReplyDelete
  11. cer emel kat lina_abza@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. email kat sy
    nazli.angkas@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Kakak baru tahu kempen ini - bagus kakak sokong.

    ReplyDelete
  14. no 8 tu tak pernah terfikirpun nak buat...
    tapi baguihni...

    ReplyDelete
  15. bagus jugak kempen macam ni..tapi saya ketinggalan..thanks sharing :)

    ReplyDelete
  16. nak join gak.. wie7075@yahoo.com.my

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates