Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, December 9, 2011

20 Perkara yang Biasa Berlaku Bila Dompet Penuh Duit

Hujung tahun tiba lagi..


Time ni juga cuti sekolah bermula, appraisal pun bermula, malah yang bestnya bonus hujung tahun. 

Bukan abah nak bercerita mengenai bonus tapi abah tertarik dengan entri blog senyum-senyum mengenai MACAM TAU-TAU JE AKU DAPAT GAJI.. 

Pelik tapi benar, bila dapat duit lebih mesti banyak perkara akan berlaku. Anda pernah tak alami perkara ini? Antaranya..

a) Tiba-tiba surat saman sampai ke rumah. Sila bayar!
b) Kereta rosak, tayar pancit, pintu rosak
c) Surat cukai pintu sampai, Indah water..
d) Tiba-tiba ada promosi harga runtuh~ shopping complex
e) Telefon rosak, telefon rosak, TV rosak
f) apa lagi? 

Pengalaman korang pula bagaimana?

20 comments:

  1. Hehee, betul tu, penah kena jugak, biasanya keta la &&& banyak dileburkan ;)

    ReplyDelete
  2. hehhe..betoi2..biasalahh tue,byok yg msuk..byok yg kuonyer..hihi,ni br je tgh bulan,bila nk smpai gaji ni..dwet tggl 50hinggit je ni wehh

    ReplyDelete
  3. ok la perkara2 tu sampai bila dah gaji,maunya benda2 yang berlaku tu sebelum gaji mau tak pening kepala fikirkan mana nak cekau dwet

    ReplyDelete
  4. hah..tuh la masalahnya..time gaji je mmg kena beringat2

    ReplyDelete
  5. perasan gak.. tapi wat donno jer.. kekeke

    ReplyDelete
  6. betul tu abah..memang macam tu la.. bonus lepas..keta kami meragam..mintak tukar bateri..tukar kabod pintu..macam2 lagi...semput duit..hehehe

    ReplyDelete
  7. kena muhasabah diri kalo jadi mcm tu..hehehe...

    ReplyDelete
  8. kalo student, tyme neh la fon nak rosak la apa la

    ReplyDelete
  9. setuju sesangat.... last week baru dapat rezeki lebih, tetiba awal minggu ni hubby mintak tolong bayar sewa umah n bil tipon... huhu

    ReplyDelete
  10. memang betui sangat tu..

    banyak masuk..
    banyak keluar..

    contoh masa ni lah nk bawa anak2
    pi cuti

    nak buka sekolah nanti pula..huhu

    ReplyDelete
  11. mmng betul tu....bila gaji, ada2 aje yg perlu dilaburkan...dah habis, tnggu pulak gaji bulan depan...

    ReplyDelete
  12. Duit-Duit... Mmmg biasa berlaku..He..he..

    ReplyDelete
  13. standard! heheheh :p

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/interconnected-friday.html

    ReplyDelete
  14. hari ini kembung..esok dah terus kempis....

    ReplyDelete
  15. dah ujung2 tahun ni, saya pilih jawapan D.. shooopingggg hahahahah giler x shopping time ni. jimat sesangat lah...

    ReplyDelete
  16. tak pernah alami masalah-masalah kewangan sebab baru 18 tahun . kehkekeh

    #phone tak penah rosak -_-

    ReplyDelete
  17. kalau sekarang ni memang tengah rancak year end sale

    ReplyDelete
  18. memamgn betul la tu. kena pulak kalau dpt bonus. lg cpt la melayangnya duwet2 itew.

    ReplyDelete
  19. betul...kalau ada duit lebih ada saja perkara yang nak kena belanja..yg luar jangka ni kdg2 lebih drp apa yg dapat. Tu yg tak leh nak explain bila mak tnya nape ank2 skrg tak banyak menabung...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates