Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, November 1, 2011

25 Handphone masuk air

Handphone,

Ku sangkakan kau kehabisan bateri,
Lalu ku cas seharian,
Ku cuba salurankan kau cukup tenaga,
Agar kau dapat berbakti kepadaku,
Untuk menerima mesej atau panggilan,

Ku cuba sekali lagi tekan button on,
Namun kau tidak mahu celik juga,
Mungkin tak betul cas fikirku,

Ku tekan lagi button on
Kau masih lagi tidak bernyawa,
Akhirnya ku buka badanmu,
Ku tanggal baterimu dari tubuhmu yang seksi itu,
Ku dapati kau berair...Skrin berwap,

Sekali Nur Iman anak abah rendam handphone abah dalam water fountain kat beranda rumah..uwaaaaaaaaaa......sedih..sedih...Iman! 

Kat Water fountain tulah anak abah celup handphone..Dia main-main dengan fish dalam tu

Terpaksa pinjam handphone rakan sekerja.. Nokia 3310. Nak angkat call pun malu..dahlah nak tengok mesej pun tak nampak. Lampu tak nyala, terbakar kot. Dengan keypad keras..addeeehhhh baling kat dinding pun dinding retak.


Silap hari bulan angkat call nanti orang tanya " Bang, itu handphone keluaran terbaru Nokia eh?" " Saya rasa Muziam Negara tengah cari handphone ni"....ha naya kang...



Namun abah ucapkan mekasih kerana memberi pinjam handphone Nokia 3310 tersebut walaupun dah terkutuk seperti di atas.hehehe.

Peringatan! Pastikan handphone anda disimpan atau diletakkan dikawasan atau tempat yang tidak boleh dicapai oleh anak-anak anda yang masih kecil!

Lepas ni beli handphone murah je lah.

25 comments:

  1. hahah...
    sabar je la..
    bukan rezeki kot...:P

    ReplyDelete
  2. hoho..handphone lame adalah sangat user friendly sebenarnya :)

    ReplyDelete
  3. sya dah kena dah dengan si kecil ni, di rendam handphone dalam air tgh menggelegak.huhu.nokia n95,cam nak nangis je,huhu

    ReplyDelete
  4. hp klo sudah masuk dalam air susah nak repairnya kembali..emm, anak kecil memang suka sangat main dengan solid things :'D

    ReplyDelete
  5. aduiyai, ni kes nk suh abah beli hp baru la ni ehhehe

    ReplyDelete
  6. adehhh..tk mampu den nak beli hanphone dah ni

    ReplyDelete
  7. ni yg buat pening...kalau akak yg kena mcm tu sure menangis sebab hp baru je beli..dah tu nk dpt punya lah susah..

    ReplyDelete
  8. abah kene blikan joran kat nur iman tu hehe..salah teknik tu die nk tangkap ikn hehe :P

    ReplyDelete
  9. cuba tanam henpon tu kt dlm beras
    insyaAllah ok kot

    ReplyDelete
  10. kitorg dah 4 hs rosak sama ada terkena air liur anak2..atau kena rendam..so sekarang pakai hs murahan je sementara tunggu diorg membesar..hahaha..

    ReplyDelete
  11. alahai...

    hp kita pun cokia je
    takde kamera pun..tapi kita
    buat dek je pakai depan org :)

    ReplyDelete
  12. dah try tanam dalam beras..tk jadi juga

    ReplyDelete
  13. dia suruh abah dia beli hp baru la tu..cantiknya fountain tu!

    ReplyDelete
  14. adoyai hp masuk air?? tensen tu abah..hehe..untung gak la ade mmber mau bg pnjam..wlupon hanya 3310..kihkihkih =P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  15. ternyata Hp nya minum air ya,,,

    Nokianya cantuk tuh...

    ReplyDelete
  16. sebenarnya nak suruh abah beli tlpon baru...hehheheh

    ReplyDelete
  17. abah kena angkat blackberry satu ni hehe

    ReplyDelete
  18. abah
    tepon masuk air macam tuan dia erk??
    larikzzzzzzzzzzzzz

    ReplyDelete
  19. hahhaaa..lawak baca ayat2 tu ha... nak pakai ipad or galaxy la tuurr :)

    ReplyDelete
  20. celup air?
    hahahahhaa
    adoiii


    tapi nfon 3310 tu mang power
    cmpak pon x mati nye
    hehehehe

    ReplyDelete
  21. 3310...wah mulo2 kuar dulu top nih model nih...hehe

    ReplyDelete
  22. hahahahaha sadis kena rendam...
    beli baru la jawapnya..

    ReplyDelete
  23. Can say bye bye to your handphone.

    ReplyDelete
  24. nasib bek asa 3310 miliku itu...huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates