Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, September 23, 2011

23 Pastikan anda tersenyum dengan Kamera Polis yang baru

Selepas ini tiada lagi kata-kata" Eh bukan saya tu", "Bukan saya yang drive kereta tu", "Bila pulak saya ke sana" bila anda menerima surat saman. Ini kerana surat saman akan letakkan sekali gambar kenderaan anda semasa speeding. Menarik bukan?

Mungkin ayat selepas ini " Eh saya tu eh.hehehe".

Kini anda perlu berhati-hati semasa di jalan raya kerana jika silap langkah tindak tanduk anda akan dirakam dan dihantar ke rumah dengan gambar hitam dan putih namun cukup jelas.


Penggunaan kamera High Definition(HD) LT120-20 TruCam memboleh image yang cukup jelas dirakam. 

TruCam Specifications
Speed range              : 0km/h to 320kph
Maximum distance    : 1,200m
Measurement Time   : 0.33 seconds

So hati-hati semua ye.

Cerita berkaiatan polis

23 comments:

  1. tak bole merempit atas jalan dah la,bila kena kejar masa,apapun syabas

    ReplyDelete
  2. alahaiii...hehehe...kena beringat la nih

    ReplyDelete
  3. tapi katanya untuk mendapatkan gambar tersebut, terpaksa kena bayar kos lain pulak untuk gambar. betul kah?

    ReplyDelete
  4. wah.. mesti byk yg kene saman lepas ni.. huhu..

    ReplyDelete
  5. nanti ramai pulak yang pakai topeng muka sebab nak elak diri dari kesalah...'eh...bukan saya yang drive'...hahaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. Salam abah K,

    kekadang tu speedingg jugak.....hmmmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  7. kenalah pakai spek hitam
    bila memandu...ekekeh

    ReplyDelete
  8. saya memang bwk keta slow..paling speed pun 90km p h jeh..hehee

    ReplyDelete
  9. snap sambey angkat peace ngeeee....buktiiiii hikhikhik

    ReplyDelete
  10. jgn kena rakam masa bawak awek sudah la abah kan..perang dgn bini nanti hahaha

    ReplyDelete
  11. wahh! kemain smart camera die! :P

    ReplyDelete
  12. curlus kau jah..
    nakut den yo..

    ReplyDelete
  13. hhhhmm.. say cheeeeeeesee!!

    *nasib saye tak berani drive. huhu!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates