Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, January 2, 2013

12 Logo HALAL Yang Tidak Diiktiraf

Biasa anda ke kedai makan yang ownernya bukan Islam ada tak anda perhatikan logo Halal? Atau belasah je makan?

Sebagai umat Islam adalah amat penting pastikan makanan atau produk yang digunakan adalah halal.

Pernah menjadi isu hangat di negara kita apabila terdapat banyak premis makanan yang menggunakan tanda halal palsu dan menjual makanan untuk penganut beragama Islam.

Jom kita tengok tanda halal yang palsu ini dan yang asli.

Klik untuk pembesaran yang lebih jelas

Bagi anda yang kaki melancong pastikan makanan ataupun produk yang anda beli mempunyai tanda halal ini.
Klik untuk pembesaran yang lebih jelas

Logo-logo ini hanya sah utk produk yang diimport sahaja... Bagi Premis Makanan di Malaysia hanya logo halal Malaysia sahaja yg sah dan diperakui.

Sumber: Facebook Sahabat Halal Jakim

12 comments:

  1. terima kasih di atas perkongsian ini :)

    ReplyDelete
  2. halal haram dah jadi business kan sekarang ni..

    dulu masa belajar kat luar negara lebih mudah nak bezakan halal haram.. kat malaysia ni..kejap halal..esok lusa tak halal.. lepas tu halal balik..adehh..

    ReplyDelete
  3. insya Allah cari makanan yg halal rpandukan lgo yg sah saja..tq info.

    ReplyDelete
  4. thanks 4 sharing AK...kekadang memang ade sesetengah orang yang jenis terlepas pandang bab logo halal nie..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi baca dan drop komen.
Jangan lupa like page fb abah khalisha

Busuk.org

GuaBlog

Apesal

 

abah khalisha Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates